JEUGD

colts rugby jeugd havelte

Spelen bij de jeugd van Rugbyclub The Big Stones

Interesse om eens mee te komen trainen of te spelen met de andere kleine kinderen, tieners of jongeren van Rugbyclub The Big Stones uit Havelte? Hier vind je alle algemene informatie.

Rooskleurige toekomst

De jeugd van rugbyclub The Big Stones uit Havelte is de grootste groep van de club. Met veel enthousiaste kinderen en ouders die ondersteunen bij de verschillende activiteiten, ziet de toekomst van onze club er zeer rooskleurig uit.
Rugby kan al worden gespeeld vanaf de leeftijd van 5 jaar. Tijdens rugbytraining en rugbywedstrijden leren kinderen om handen, voeten en ogen tegelijk te gebruiken, wat ten goede komt aan de gehele ontwikkeling en een boost geeft aan de motoriek. Rugby kenmerkt zich door haar unieke mentaliteit waarbij kinderen leren incasseren en samenwerken. Door discipline, beheersing en wederzijds respect wordt een hoge kwaliteit van kameraadschap en gevoel voor ‘fair play’ ontwikkeld, welke typisch voor rugbyers is.

De leeftijdsverdeling bij de rugby jeugd is als volgt, van jong naar oud:

Guppen: 5-6 jaar
Turven: 7-8 jaar
Benjamins: 9-10 jaar
Mini’s: 11-12 jaar
Cubs: 13-14 jaar
Junioren: 15-16 jaar
Colts: 17-18 jaar

Daarna gaat een rugbyspeler naar de senioren Heren of Dames, de volwassenen. Wil jij ook een keer rugby proberen? Dat kan! Iedereen mag gratis 1 maand meetrainen, zonder ergens aan vast te zitten. Het enige wat je nodig hebt is: noppenschoenen, oud shirt (lange mouwen/korte mouwen), trainingsbroek (lange broek/korte broek) en een bitje (deze kun je kopen in het rugby clubhuis).

Rugbywedstrijden (competitie) en toernooien: lekker speelminuten pakken!

De rugbywedstrijden in de oudste jeugdcategorieën worden in clusterverband samen met andere noordelijke rugbyclubs gespeeld. In de jongere jeugd hebben wij eigen teams, die in het Noordelijk district competitie spelen en eens per maand een districtsdag hebben waar zij op één dag meerdere wedstrijden hebben. Er zijn ook toernooien naast de competitiewedstrijden. Zonder officiële puntentelling dus, maar wel volop ruimte en plezier om te (leren) rugbyen!

Overige activiteiten

Naast het rugby spelen en trainen zelf is onze club zeer actief met organiseren van diverse activiteiten voor zowel jong als oud en voor zowel speler als aanhang/ouder/supporter. Denk aan teamuitjes, de Familiedag, Paasbrodenverkoop, trips naar het buitenland etc. Ook doen we als jeugdteam mee met The Best Of Five. Je ziet dat er bij de rugbyclub van alles te doen is. Kom dus eens proeven aan scrummen, rucken, maulen, tackelen (…en getackeld worden 😉 ), rennen, passen en natuurlijk tries drukken.

Meer informatie over competitie, trainingstijden, contactpersonen en/of contributie? Bekijk de aparte pagina van het desbetreffende team.

Rugby voor beginners

Onze gewaardeerde sponsoren!