Ereleden rugbyclub The Big Stones uit Havelte

Ereleden zijn leden van onze rugbyclub die tot het bestuur benoemd zijn tot erelid, wegens hun grote aandeel in onze rugbyclub. Leden die voor een positieve bijdrage of verandering hebben gezorgd, in welke bijzondere vorm dan ook.

Pioniers

Ereleden dient men zuinig op te zijn, en dat zijn we ook! Vaak zijn het pioniers in een club, actief vanaf het begin en, ieder op zijn manier, onvermoeibaar enthousiast. Hieronder enkele namen die ieder rechtgeaard clublid wel kent.

  • Jan Brands (postuum)
  • Jan van Buiten
  • Hessel Dekker
  • Henk Harms
  • Duco Heun
  • Abe Brouwer
  • Jan Oostra
  • Leo van Herwijnen
  • Ad Wagemakers
  • Freek van der Waardt

 

Bijzondere hoge onderscheiding voor Erelid RC The Big Stones

Tijdens het FIRA-AER congres in Denemarken is besloten om aan ons erelid Leo van Herwijnen de allerhoogste onderscheiding toe te kennen die de Fédération Internationale de Rugby Amateur-Associaton of European Rugby (FIRA-AER) kent.

De FIRA-AER voorzitter, de heer Jean-Claude Baqué, overhandigde onder groot applaus van de vertegenwoordigers van de aangesloten landen, aan onze Ambassadeur van Rugby Nederland bij de FIRA, de heer Hans Bleijenberg, de gouden medaille bestemd voor Leo van Herwijnen, voor zijn jarenlange zoektocht om de verloren geschiedenis van de rugbysport in Nederland opnieuw op de kaart te zetten.

Tentoonstelling

Door zijn ijver is nu vrijwel de hele levensloop met ontwikkeling van 80 jaar NRB en Rugby Nederland in beeld gebracht. Naast de geschiedschrijving is er door hem een bijzonder waardevolle collectie rugby memorabilia bijeengebracht die als kostbaar en hoogst zeldzaam kan worden beschouwd en die hij inmiddels officieel heeft overgedragen aan Rugby Nederland tijdens een receptie op de Internationale Amsterdam Sevens in Amsterdam. Inmiddels is er op het NRCA een ruimte in gebruik genomen om een deel van de collectie ten toon te stellen. De hoge FIRA-onderscheiding is bij deze opening in oktober 2012 door NRB-voorzitter Willem de Jong aan Leo van Herwijnen uitgereikt.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Leo van Herwijnen is de meest gedecoreerde rugbyer van Nederland en is naast Ridder in de Orde van Oranje-Nassau ook erelid en lid van verdienste van Rugby Nederland. Hij ontving voor zijn organisatiewerk EK Jeugd 2003 de Médailles de Bronze en in Monaco 2007 ontving hij de Médaille Argent voor zijn initiatief in 1988 tot de oprichting van de Stichting Nazorg Sport Gehandicapten. Die belangrijke organisatie vierde in 2013 haar 25-jarige zeer nuttige bestaan.

Onze gewaardeerde sponsoren!