The Big Stones Oliebollen verkoop

We gaan oliebollen bakken en verkopen op 29, 30 en 31 december. Mocht je enthousiast zijn, meld je dan direct aan bij;
Bakken oliebollen: Alwin Bos 06 55 000 271
Verkoop oliebollen: Harro Hokse 06 3639 1172

We gaan het zo organiseren dat we voldoen aan de corona maatregelen. Tips zijn natuurlijk van harte welkom!!!!

The Big Stones Oliebollen bakkers

De oliebollenbakstraat 🙂

Het is Henk Manden, Robert Pels en Alwin Bos gelukt om een enorme bakstraat te regelen waar de oliebollen in gemaakt kunnen worden. Geen prutswerk, maar serieuze en professionele spullen. Wie zegt dat The Big Stones geen oliebollen kunnen bakken….?

Met dit apparaat bakken wij met gemak 1000 oliebollen per uur. We zijn nu in staat om een straat te maken waar we het beslag kunnen maken, rijzen en frituren en tegelijk de corona maatregelen in de gaten houden. Dit is fantastisch!

Voor het maken van het beslag hebben we een serieuze bakkersmixer geregeld. Met deze mixer kunnen we in 1x beslagen maken voor ongeveer 300 oliebollen. Het recept van The Big Stones oliebollen is natuurlijk geheim (want geen enkele oliebollenbakker vertelt het geheim)….. Grapje, wij gebruiken eerste klas meel van de molen uit Dalfsen. Dit zal onze oliebollen uniek maken. De 3 heren hebben inmiddels proef gedraaid bij het StoneHome om het recept te perfectioneren.

Voor het rijzen van het beslag maken we gebruik van een rijskar, dit is een geĂŻsoleerde aanhangwagen met 2 deuren. De temperatuur in de rijskar is 30 graden. Zo kunnen we gebruik maken van het FiFo systeem (first in First out) en het beslag de juiste rijstijd geven. Door te stickeren van de emmers (welke door Snack&Zo gesponsord worden) kunnen we precies zien hoe laat het beslag in de rijskar is gezet en wanneer het er uit gehaald moet worden.

Alle ingrediënten hebben we in huis, materiaal/ingrediënten/olie, héél véél olie! Dus, laat de oliebollenverkoop maar beginnen want The Big Stones zijn er klaar voor!!!

Trouwe sponsor Abe Brouwer

Bij de Havelters is wel bekend dat ieder jaar rond oud-en-nieuw oliebollen worden verkocht in de Albert Heijn door de Brincksanghers, een mannenkoor uit Havelte. Dit is vergelijkbaar met onze traditionele paasbrodenverkoop.
Vanwege Corona willen de Brincksanghers dat dit jaar niet doen. Nu heeft onze trouwe sponsor Abe Brouwer ons benaderd om dit voor dit jaar over te nemen. Als Rugbyclub hebben we hier dus enthousiast ja op gezegd (Corona-proof). Dit vraagt flink wat van de club en hebben we veel hulp nodig bij het bakken en verkopen van de oliebollen.

“Respect, discipline en kameraadschap zijn de kernwoorden van de rugbyclub. En juist deze kernwoorden zijn we nodig om de beste oliebollen te verkopen.”

We gaan oliebollen bakken en verkopen op 29, 30 en 31 december. Mocht je enthousiast zijn, meld je dan direct aan bij;
Bakken oliebollen: Alwin Bos 06 55 000 271
Verkoop oliebollen: Harro Hokse 06 3639 1172

We gaan het zo organiseren dat we voldoen aan de corona maatregelen. Tips zijn natuurlijk van harte welkom!!!!

 

Met de opbrengst van deze aktie wil de club met name investeren in energie-besparende maatregelen, zoals LED-verlichting rond het veld en op termijn ook zonnepanelen op het dak van het clubhuis. De vereniging is de laatste jaren fors gegroeid en heeft leden uit de wijde omgeving van het dorp. Dit jaar is daar het nieuw opgerichte dames team bij gekomen. De club kent in totaal ongeveer 140 leden, waarvan de helft jeugdleden. Door de groei is ook het aantal trainingsuren flink toegenomen en daarmee het aantal uren dat de verlichting aan staat. De investering in LED verlichting zal leiden tot een forse besparing op het energie verbruik en zal daarmee op termijn ook financieel gezien gunstig zijn voor de vereniging. Door nu met deze speciale actie extra inkomsten te genereren kunnen we de investering in LED sneller terugverdienen.

Onze gewaardeerde sponsoren!