The Big Stones gepromoveerd naar 3e klasse!

The Big Stones gepromoveerd naar 3e klasse!

Havelte – Rugbyclub The Big Stones speelde zondag de laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen RC Groningen 3. De club uit Havelte won met 21-43. Omdat de Big Stones als beste nummer 2 van de 4e klasse eindigde, promoveert de club uit Havelte naar de 3e klasse.
Er waren maar veertien Big Stones afgereisd naar Groningen, maar daar was in het veld weinig van te merken. De club uit Havelte speelde de eerste 10 minuten op de helft van de Groningers, maar wist niet te scoren. Groningen scoorde wel, waarna The Big Stones zich herpakten, druk bleef zetten op de Groningers en zo wist te scoren.
Het eerste kwartier na de rust was Groningen, dat wat spelers had gewisseld, sterker. Het spel golfde op en neer en Groningen scoorde twee tries. Na een donderspeech van captain Robert Plaizier herpakten de Big Stones zich weer. De Groningers probeerden het in de slotfase nog wel, maar de Big Stones gaven niet meer op en wonnen met 21-43. De club is na 1 seizoen alweer terug in de 3e klasse.

De Cubs (tot 14 jaar) van The Big Stones speelden zaterdag thuis tegen Rugby Club Waterland. De Havelters versloegen de club uit Purmerend met 29-19.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *