SENIOREN & COLTS

  • Dinsdagavond 20:30 - 22:00 Donderdagavond 20:00 - 21:30  

CUBS & JUNIOREN

  • Dinsdagavond 19:30 - 20:30 Donderdagavond 19:00 - 20:00  

TBM

  •  Dinsdagavond 18:30 - 19:30      +
  • (mini's) Donderdagavond 19:00 - 20:00

Ereleden dient men zuinig op te zijn, en dat zijn we ook! Vaak zijn het pioniers in een club, actief vanaf het begin en, ieder op zijn manier, onvermoeibaar enthoussiast. Hieronder enkele namen, die ieder rechtgeaard clublid wel kent. En een collum bij een heel bijzonder persoon.

Jan Brands (postuum)

Jan van Buiten

Hessel Dekker

Henk Harms

Duco Heun

Jan Oostra

Leo van Herwijnen

Ad Wagenmakers

 

Bijzondere hoge onderscheiding voor Erelid RC The Big Stones

 Tijdens het FIRA-AER congres in Denemarken is besloten om aan onze erelid Leo van Herwijnen de allerhoogste onderscheiding toe te kennen die de Fédération Internationale de Rugby Amateur- Associaton of European Rugby ( FIRA-AER ) kent. De FIRA-AER voorzitter, de heer Jean-Claude Baqué, overhandigde onder groot applaus van de vertegenwoordigers van de aangesloten landen, aan onze Ambassadeur van de NRB bij de FIRA, de heer Hans Bleijenberg, de gouden medaille bestemd voor Leo van Herwijnen, voor zijn jarenlange zoektocht om de verloren geschiedenis van de rugbysport in Nederland opnieuw op de kaart te zetten. Door zijn ijver is nu vrijwel de hele levensloop met ontwikkeling van 80 jaar NRB in beeld gebracht. Naast de geschiedschrijving is er door hem een bijzonder waardevolle collectie rugbymemorabilia bijeengebracht die als kostbaar en hoogst zeldzaam kan worden beschouwd en die hij inmiddels officieel heeft overgedragen aan de NRB tijdens een receptie op de Internationale Amsterdam Sevens in Amsterdam.

Over enige tijd wordt er een ruimte op NRCA in gebruik genomen om een deel van de collectie ten toon te stellen. Vermoedelijk  zal de hoge FIRA onderscheiding bij de opening zo rond de jubileumdatum NRB in oktober 2012 door NRB-voorzitter Willem de Jong aan Leo van Herwijnen uitgereikt worden.

Leo van Herwijnen is de meest gedecoreerde rugbyer van Nederland en is naast Ridder in de Orde van Oranje Nassau ook erelid en lid van verdienste NRB. Hij ontving voor zijn organisatiewerk EK Jeugd 2003 de Médailles de bronze en in Monaco 2007 ontving hij de Médaille Argent voor zijn initiatief in 1988 tot de oprichting van de Stichting Nazorg Sport Gehandicapten. Die belangrijke organisatie gaat in 2013 haar 25 jarige zeer nuttige bestaan vieren.

inschrijven

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!